27 mars, 2013

Nu ska SBU utvecklas

Båtriksdagen 2013 blev en startpunkt för ett förändringsarbete som berör hela SBU. Tommy Sandin, ordförande i Gästriklands Båtförbund, är sammankallande i en grupp med åtta båtförbund som ska leda arbetet ”Utvecklingen av SBU”. Gruppen har fått ett mycket omfattande uppdrag och en snäv tidsram.

Den första redovisningen sker på Unionsrådet i november.

– Om alla inblandade bidrar till det här så ska vi nå de uppsatta målen, säger Tommy Sandin.
Hur kommer vanliga båtklubbsmedlemmar att märka ert arbete?

– Min tanke är att inte köra någon enkät utan jobba via båtförbunden så att de kontaktar klubbarna som tar i sin tur kontaktar medlemmarna. Det kan vara ett sätt att börja bygga upp kontakten i hela Unionen.

– Under arbetets gång kommer vi att använda SBU:s hemsida. Där kommer att finnas kontaktpersoner och alla uppgifter om vårt arbete.

Flera båtförbund ingår i ”Utvecklingen av SBU”: Gästrikland, Saltsjön-Mälarens Båtförbund, Västkusten, Lidingö, Bottenviken, Blekinge, Mälaren och Skåne.

De frågor som gruppen ska behandla är:
– en genomlysning av SBU:s organisation och verksamhet och föreslå vad som kan utvecklas respektive vad som kan avvecklas.
– redovisa efterfrågad medlemsnytta hos båtklubbar och enskilda i konkreta termer.
– föreslå riktlinjer för hur båtförbunden ska stödja sina klubbar och vad SBU centralt ska ta ansvar för. Rollspelet mellan ”SBU centralt” och förbunden är en viktig del i SBU:s verksamhet.

Bildtext:
Tommy Sandin, ordförande i ”Utvecklingen av SBU”.