27 mars, 2013

OijOij fokuserar på stance under motormässan

Stance-trenden växer fortfarande i Sverige. Det handlar om låga bilar med breda fälgar och ”stretchade” däck. En stor del av trenden, som i vissa fall blivit en livsstil, visas upp i en nästan 800 kvadratmeter stor utställning på Elmia i Jönköping. OijOij.com fyller tillsammans med Superior Imports montern med ett 20-tal bilar!

Låga bilar med breda fälgar och stretchade däck. Gillar man den stilen så har man säkert halkat in på Oijoij.com, och förmodligen blivit medlem också. Där finns de bästa byggena på stance-scenen i Sverige.

– Vi är en enda stor familj, inte ett community, säger Jens Rosenqvist som är en av kontaktpersonerna. Vi anser att OijOij är lite mer än en bilklubb, en livsstil.

Sedan Jens tillsammans med John Eriksson startade OijOij har intresset vuxit kontinuerligt, och med det växer också montrarna på Bilsport Performance & Custom Motor Show. Fjolårets monter på Elmia var på strax under 300 kvadratmeter, nu växer den till 780!

Därmed finns plats för ett 20-tal bilar i montern i hall A, i samarbete med Superior Imports.

– Allt från time attack och drifting till väldigt hardcore stance och vip-aktigt. Det är lågt, det är brett, modernt, gammalt, väldigt customiserat till mindre customiserat. Allt för att täcka upp bredden av vad vi sysslar med. Vi vill visa att det går att ha en jäkligt häftig bil för lite pengar, samtidigt som det går att pumpa in hur mycket pengar som helst i en bil, säger Jens.

Dessutom utlovas aktiviteter i montern, utöver själva bilarna. Jens är hemlighetsfull, men berättar i alla fall att de involverar såväl utställare som utställningsbilar.

– Det viktigaste av allt är att få människor att lära känna varandra. Därför brukar våra träffar handla om mer än att bara titta på bilar, och förhoppningsvis kommer det att märkas i vår monter på Elmia.