19 mars, 2013

Försäljning av Nord West & Najad snart klar

Redan nästa vecka kan det stå klart vem som blir ny ägare till konkursade Nord West & Najad. Företaget gick som bekant i konkurs för cirka en månad sedan och har därefter drivits av konkursförvaltaren, advokat Fredrik Tengström vid advokatbyrån Vinge i Göteborg.

Efter en annons i Dagens Industri 7 mars där hela företaget annonserades ut gick anbudstiden ut 18 mars. Därefter kan det dröja upp till en vecka innan någon ny ägare blir offentlig, det vill säga troligen i början av kommande vecka.

– Konkursboet har fått flera anbud men det kan ta minst en vecka innan ett namn kan avslöjas, berättar konkursförvaltare Fredrik Tengström till tidningen Bohusläningen.

Det finns stora tillgångar i Nord West & Najad, något som Tengström har understrukit flera gånger. Hela företaget beskrivs som extremt välskött med fina produkter och en fin organisation.

– Det finns flera seriösa intressenter med kapital som har varit hos Nord West & Najad. Alla seriösa intressenter behandlas lika och med respekt. Det är bra om det här varvet med sina fina produkter kommer i en stark ägares hand, säger konkursförvaltaren Fredrik Tengström på advokatfirman Vinge i Göteborg till Båtliv

Vem det blir som tar över Nord West & Najad eller vilka det är som har lämnat anbud på företaget, inklusive Lyse Plats AB, är inte offentligt. En trolig lösning bör kunna vara att tidigare ägaren, Benny Martinsson, fortsätter att driva företaget tillsammans med någon ekonomiskt stark partner.

Det är också troligt är att företaget bantas något efter en omstrukturering. Vi konkursen hade Nord West & Najad cirka 135 anställda.
Lars-Åke Redéen