19 mars, 2013

Förenklar service på Lombardini marinmotorer

Under Allt för sjön fick Rodahl Marin AB, svensk generalagent för Lombardini Marine, många positiva kommentarer kring den nya produkt som gör det möjligt att få servicepunkter på rad framför motorn. Detta gäller impellerpump, bränslefilter, oljebytarpump samt till och med oljefilter.

Bilderna föreställer en Lombardini LDW 702M (20 hk) med S-drev som är utrustad med ett totalt frontkit. Merkostnaden vid motorbeställning är 4 000 kr. Samma kit kan fås utan flytt av oljefilterposition och då är priset 2 600 kr. För kunder som endast önskar flytt av oljefilterposition kostar ett kit 1 800 kr. Då ingår sex decimeterlånga oljeslangar.

Antalet båtar i Sverige som är utrustade med inombordare från Lombardini börjar närma sig 1 500 stycken. Vid behov kan äldre motorer kompletteras med frontkittet.

Större Lombardiniåterförsäljare har redan utlovat att kostnaden för auktoriserad höstservice reduceras om kunden väljer att köpa till ett totalt frontkit. Därigenom kan båtägaren spara in en del av kostnaden för kittet. För gör-det-självare gör kittet att motorservice blir snabbare, smidigare och renare.

Info: www.rodahl.se