19 mars, 2013

Fairline Boats planerar för tillväxt och lönsamhet

Medan engelska Princess International har haft några väldigt framgångsrika år och har en stark ägare i lyxföretagsgruppen LVHM Group har flera av de andra engelska varven det tufft. Hemmamarknaden är fortfarande besvärlig för flera av varven medan exporten bör vara lite lättare tack vare det låga värdet på engelska Pund. Fairline gör dock en satsning för att stärka sina positioner och komemr med felra nya modeller i år.

Det är Fairlines Boats ägare, Better Capital och Royal Bank of Scotland (RBS), som vill se en utväxling på sina investeringar i det välkända båtföretaget.

Företaget har genomgått stora förändringar under de senaste 18 månaderna. Fairline Boats ska vara i toppen för världens ledande motorbåtsbyggare även i framtiden, enligt ägarna.

Resultatet för 2012, som kommer att offentliggöras i april, ska ge ytterligare besked om detta och ägarna hoppas därmed kunna vända utvecklingen och visa vinst igen efter tre år av förluster.

Better Capital och RBS har visat sitt engagemang i Fairline Boats genom ett intensivt utvecklingsarbete. Senast tillfördes bolaget motsvarande över 25 Mkr till Fairlines tillverkningsenhet i engelska Corby. Produktionen ska ökas till tre linjer för tillverkning av olika modeller samtidigt som företagets enheter för möbler och skrovtillverkning förbättras genom nysatsningar.

Förändringarna gör att Fairline får större flexibilitet i sin produktion och kan utnyttjas bättre. Den ledande motorbåtstillverkaren är nu fokuserad på att öka sin produktserie från åtta till 15 modeller under de kommande två åren.

Fairline Boats har annonserat att de kommer med tre nya modeller under 2013 –Targa 48 OPEN, som redan är slutsåld fram till 2014, Squadron 48 och Targa 48 GRAN TURISMO. Företaget siktar också på ytterligare internationell expansion med ett utökat globalt försäljningsteam, som har utökat antalet återförsäljare med 20 procent under 2012 och ska växa ytterligare.

Bilden: Fairline Squadron 60.

Info: www.fairline.com

Twitter: twitter.com/fairlineboats