18 mars, 2013

Fabola Campus 7.4 ”Mässans båt” i Oslo

På den nyligen avslutade båtmässan i Oslo utnämndes Fabola Campus 7.4 till ”Mässans båt”. Juryn, bestående av några av landets främsta båtjournalister, utsåg Campus till Årets segelbåt.

Övriga nominerade segelbåtar var idel båtar från de stora varven i Europa, nämligen Bavaria Cruiser 33, Hanse 345 och Benetau 41.

Campus fick enligt juryn priset för sitt nytänkande: ”Anpassad för att kunna transporteras på trailer efter en normal familjebil och stor nog att rymma en liten familj på semester. Båten gör det möjligt för en stor målgrupp att fira semester på ett miljövänligt sätt i den Norska naturen.

Campus är också full av spännande idéer. Smart lösning för utombordaren gör den lätt att hantera. Lyfttak som ger stå höjd. Uppvikbar köl som gör att den tar sig in i grunda hamnar och in i områden som annars bara kan nås med små enkla farkoster”.

Juryn bestod av journalister från Båtmagasinet (Atle Knutsen), Båtliv (Jørn Finsrud), Seilas + Seilmagasinet (Axel Nissen-Lie), Vi Menn Båt (Terje Haugen) och frilans Pål Silberg.

Info: www.fabolayachts.se

Kommentarer

Benny Eklund 16:45:14 2013-03-20

Äntligen!
Mycket roligt att det enkla båtlivet uppmärksammas för engångsskull.

Göran 20:52:37 2013-04-04

Hur enkelt är det med en båt som kostar över 300 000 när den är färdig?
GT