15 mars, 2013

Askeladden P77 Weekend med inombordsdiesel

Den stora båtmässan i Oslo pågår för fullt till och med söndag 17 mars. En av nyheterna är denna Askeladden P// Weekend. Det är en vidareutveckling av Askeladdens P-serie men den här båten utmärker sig med sin inombordsmotor med rak axel och vinkelväxel.

Askeladden P-serie har tagits emot väl på marknaden. De rymliga kabinbåtarna får en allt större marknad, både bland fritidsfolk och fiskare.

Den nya Askeladden nå P77 Weekend har en klassisk motorinstallation med en inombordsdiesel med propellertunnel. Detta ger en mycket bränsleekonomisk båt, något många säkert vill ha.

Samtidig är båten lättdriven och relativt snabb. Med en Yanmar 145 hk diesel är toppfarten cirka 25 knop. Den kan som extrautrustning förses med en slirväxel, något gör att den kan användas även i mycket låg fart vid till exempel fiske.

Motorn sitter längst akter ut och är monterad med vinkelväxel. Det ger bland annat ett väldigt rymligt akterdäck och bidrar till de goda fartegenskaperna. Den övriga utrustningen består bland annat av pentry, övernattningsplatser, toa, möjlgighet till värme, ankarspel med mera.

Tekniska data
Designkategori: C
Längd: (inkl. plattform) 7,70 m
Längd skrov: 7,1 m
Bredd: (inkl. fenderlist) 2,50 m
Vikt med Yanmar 4BY2 150 KMH50IV 145 hk: 2 100 kg
Personer: 7
Max last: 1 000 kg
Bränsletank: 180 liter
Vattentank: 40 liter
Hålltank: 40 liter
Toppfart: 25 knop

Info: www.askeladden.no