14 mars, 2013

Volvo Ocean Race återvänder till Sanya i Kina

Volvo Ocean Race återvänder till Sanya 2014-15 och den kinesiska semesterorten blir på nytt ett hamnstop i tävlingen efter att ha gjort ett fantastiskt intryck under sin debut 2011-12. Dagens nyhet innebär att världens främsta jordenruntkappsegling kommer att gästa Kina för den tredje gången i rad.

Sanya, en turistmetropol i Hainanprovinsen med solsken året runt, blir det tredje hamnstoppet längs med tävlingens rutt och precis som 2011-12 kommer det mellan Abu Dhabi och Auckland.

Sanya gjorde ett slående intryck som ett hamnstop I den senaste upplagan av Volvo Ocean Race med hundratusentals besökare som fick sitt första smakprov av tävlingen.

– På många sätt visade sig Sanya vara en av seglingsvärldens bäst gömda hemligheter. De förstklassiga anläggningarna och de perfekta seglingsförhållandena tillsammans med värmen från befolkningen skapade ett häpnadsväckande och mycket lyckat hamnstop och jag ser fram emot en ännu bättre upplevelse 2014-15, säger Knut Frostad, VD för Volvo Ocean Race

Kina är nu en återkommande del av Volvo Ocean Race efter stoppen i Qingdao 2008-09 och Sanya 2011-12.

– Med två lyckade stop i Kina bakom oss är det svårt att föreställa sig en tävlingsrutt utan Kina som är väldigt viktigt för alla involverade i evenemanget. Vi fick ett exceptionellt välkomnande i Sanya senast under ett hamnstopp som gjorde ett unikt intryck på tävlingen och det är glädjande att veta att vi kommer tillbaks för att bygga vidare på vårt arv.

Sanya är det nionde hamnstoppet som presenterats längs rutten för Volvo Ocean Race 2014-15. Den 12:e upplagan av tävlingen som startades 1973 kommer att ta lagen från Alicante, Spanien till Recife på Brasiliens nordöstkust. Därifrån styr båtarna mot Södra Oceanen på väg mot Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten och vidare längs en bekant rutt till Sanyai Kina, Auckland i Nya Zeeland och runt Kap Horn till Itajaí i södra Brasilien. Nästa stopp blir Newport, Rhode Island innan det är dags att korsa Atlanten till Lissabon. Tävlingen avslutas i Göteborg.

Fler nyheter presenteras de kommande veckorna.

Youtube: http://youtu.be/5ErXYhwBwig