13 mars, 2013

Ny modellserie från Ibiza

Norska Ibiza Boats AS lanserar i vår två helt nya modeller som är baserade på samma skrov. En av de nya modellerna är en klassisk bowrider och den andra en skärgårdsjeep på 20 fot. Båda modellerna ska, enligt Ibiza, vara mycket prisvärda.

Enligt Ibiza är 20-fotaren baserad på en vidareutveckling av Ibiza 19/20 Touring-skrovet med en justerad bottenkonstruktion. Dessutom har skrovet förlängts en aning.

Bowriderversionen är redan sjösatt med en ny och stramare design än tidigare Ibizamodeller. Vid utvecklingen av båten har Ibiza lagt stor vikt vid att den ska vara praktisk och bekväma för hela familjen.

De sista skärgårdsjeeparna fasades ut från Ibizas sortiment 2004. Men nu är det alltså dags för en relansering, vilken startar med Ibiza 20 Sport.

– Det är det enkla, funktionella och användarvänliga som är bakgrunden till den nya modellen. Ibiza 20 Sport ska vara bekymmerslös för användaren, säger, säger Helge Duus på Ibiza Boats AS.

– 20 Sport får ett nedsänkt fördäck med en stor solbädd. Under fördäcket och in i den dubbla förarpulpeten finns ett stort stuvutrymme. Ett nyutvecklat kapellsystem med en duk som dras upp från fören över konsolen fungerar som en sprayhood och är en del av lösningarna som vi är mycket nöjda med. Båten levereras dessutom med vindruta i glas så att det inte blir några repor, något vi är näst intill ensamma om att erbjuda.. Båda de nya modellerna är byggda för att ha optimala prestanda med en Suzuki 140 hk på akterspegeln, säger Helge Duus.

Fakta Ibiza 20 BR/Sport
Längd: 6,12 m
Bredd: 2,40 m
Vikt: 750 kg
Personer: 7
CE-klass: C
Motor: 70—150 hk
Pris: från 335 000 NOK
Info: www.ibizaboats.no