7 mars, 2013

Skojare i båtaffärer

Båtagent Sverige har problem med en skojare som ringer upp privatpersoner som har en båt till salu på Blocket. Han påstår att han jobbar för Båtagent eller lite luddigt att han ”samarbetar med www.batagent.se”.

Därefter påstår han att han kan sälja båten för det begärda priset i Blocketannonsen mot ett löfte om att båtägaren skriver ett avtal där mannen har rätt att sälja båten till ett högre pris och ta mellanskillnaden själv.

– Vi vet inte hur han har tänkt sig att tjäna pengar på detta men det kan ju vara något luddig formulering i avtalet som gör att han senare i alla fall äger rätt att sälja båten till vilket pris som helst. Då kan båtägaren bli grundlurad och Båtagent kan få ett riktigt dåligt rykte, säger Niklas Forsén på Båtagent.

– Vi har fått ett telefonnummer till honom: 072-874 21 30. Den gången kallade han sig ”Kristoffer”. Vi har ringt upp honom och konfronterat honom. Då svarade han kort att han jobbar för ”Båtagenterna” och att det inte är samma sak som Båtagent. Sedan lade han på luren och numret går inte att spåra…

Info: www.batagent.se/?sajt=nyheter_zoom&id=566