4 mars, 2013

Bättre och billigare för Alandias seglare

Alandia Båtförsäkring sänker premien för segelbåtar lagom inför säsongen 2013. Men inte nog med det, villkoren, det försäkringen täcker, utökas.

– Bakgrunden är enkel. Våra seglare verkar vara bättre båtfolk än marknaden i snitt. Vi har helt enkelt färre skador. Därför kan vi sänka premien, berättar Martin Kolm, försäljningschef vid Alandia Båtförsäkring.

Alandia Båtförsäkring, specialister på båtförsäkringar sedan år 1938, attraherar framförallt kunder med lite dyrare och större båtar.

– Om din båt är värdefull, vill du ha en försäkringsgivare som förstår sig på båtar. Är oturen framme talar båtägare och skadereglerare samma språk, menar Kolm.

Men det är inte bara prislappen för segelbåtspremien som åkt ner, samtidigt har även villkoren för försäkringen blivit mer generösa. Från och med säsongen 2013 ersätts exempelvis skador i riggen utan avskrivningar.

– Dessutom ingår kappsegling i grundförsäkringen. Andra exempel hur vi skruvat till försäkringen är lägre självrisk om du har bombroms eller kölskydd installerat.

Alandia Båtförsäkring försäkrar även i år semestern, om båtsemestern spoileras på grund av otur med båten betalar försäkringen en ersättning som kan rädda din semester.

Foto: Båtlivs arkiv.