28 februari, 2013

Delta 33 Open – världspremiär på Allt för sjön

Delta 33 Open är en helt ny motorbåt som får sin världspremiär på Allt för sjön. Det är en storasyster till storsäljaren Delta 26 Open, som presenterades för 1,5 år sedan på Scandinavian Boat Show, även det i Stockholm.

– Efter både pressens, branschens och båtentusiasternas positiva mottagande av Delta 26 Open 2011 var inte beslutet svårt att vidareutveckla konceptet och göra en större Delta 33 Open med övernattningsmöjlighet för fyra personer och ytterligare sociala funktioner. Under hösten 2012 belönades 26 Open med Svensk Forms designpris S, och gav oss ytterligare bekräftelse att vi är på rätt spår när det gäller att vidareutveckla modellen och tankarna kring denna, säger Lennart Alpstål .

Delta 33 Open är ritad av den svenska industridesignern Ted Mannerfelt på Mannerfelt Design Team, och detta blir den andra båten som han designat åt Delta.

– Genom modern teknik har jag kunnat utveckla idéer och ritningar i nära samarbete med både båttillverkaren och säljorganisationen som sitter med direktkontakt med de tilltänkta kunderna. Vi har utnyttjat dynamiken i samverkan mellan design och formgivning, konstruktion och tillverkning samt marknadens efterfrågan för att vidareutveckla både form och funktion hos Delta 33 Open. Resultatet ser vi i flera intressanta funktioner som tidigare ej visats på marknaden och det är med stor förväntan vi nu presenterar 33 Open för första gången, säger Ted Mannerfelt.

– En av grundstenarna i Delta är fokus på bränsleekonomin. Genom kontinuerligt utveckla tillverkningsprocessen och idag uteslutande använda vacuuminjicerad plast, vågar vi påstå att våra båtar är upp till 20% lättare än motsvarande konkurrenter. Nyutvecklade toppmoderna stegbottnar reducerar friktionen i vattnet och stor vikt läggs vid att optimera motorvalet för varje enskild modell för bästa prestanda och bränsleekonomi, säger Kalle Wessel, försäljningschef för Delta Powerboats.

Under 2013 lanseras den största satsningen i modern skandinavisk båtbyggarhistoria- Delta 80 IPS. Formspråket och hantverket är karaktäristiskt för hela Deltas modellprogram och genomsyras av långsiktighet. Man vill bygga tidlösa båtar som håller länge, som åldras vackert och som går att lita på i alla väder.

Delta Powerboats är en liten organisation med stort engagemang som strävar efter att etablera långsiktiga relationer med både kunder och leverantörer. Stor del av ideérna till utvecklingen av modellportföljen har skapats genom interaktion med kunder som delgivit sina reflektioner och önskemål, och delar av dessa har kunnat realiseras vid utvecklingen av nya modeller. Delta Powerboats ägs i sin tur av Luksusjaht AS i Estland med Lennart Alpstål som ägare. Bolaget sysselsätter 120 personer och tillverkar även Arcona segelbåtar samt utför även avancerad industriutveckling i kompositmaterial.

Info: www.deltapowerboats.se