22 februari, 2013

Ny generation av Galeon 445

Polska Galeon utmärker sig med snabba och fräcka motorbåtar för den som gillar att synas. Företagets senaste nyhet är en uppdaterad Galeon 445, vilket blir den tredje varianten på samma storlek. Båten följer samma design som de tidigare presenterade Galeon 325 och 385 och den har bland annat ett stort glastak som släpper in mycket ljus i salongen.

Det är ingen färdig båt som polacker visar utan designskisser. Men det brukar gå snabbt att få fram nya modeller hos varvet, som ligger utmed den polska Östersjökusten.

Båten är designad för att passa kunder från sydligare nejder. Vi i Norden nöjer oss oftast med ett badrum i en båt, men på kontinenten ska det vara två badrum, ett för gästerna och ett för båtens ägare. Följaktligen har nya Galeon 445 en ägarkabin med eget badrum.

Båten är utrustad med garage i aktern för förvaring av diverse leksaker, som till exempel vattenskoter. Garaget är utrustat med en hydrauliskt öppningsbar lucka.

Salongsutrymmena ser stora ut på de skisser som vi publicerar här. På samma sätt som många andra tillverkare har Galeon valt att satsa på ett enormt soldäck akteröver.

Motoralternativen är flera. Galeon 445 kan utrustas med antingen Volvo Penta IPS eller drev. Motorerna är från 2x Volvo Penta D6-370 och uppåt. Pris troligen runt 4 Mkr och uppåt.

Info: www.galeon.se