20 februari, 2013

Integrerade nätverksplottrar med LED från Garmin

Garmin presenterar GPSMAP 8000-serien – nya helt integrerade nätverksplottrar med LED pekskärm och det absolut bästa gränssnittet från Garmin. GPSMAP 8000-serien symboliserar Garmins Power of Simple™, då det är en avancerad nätverksplotter, men ändå en av de enklaste att använda. Tydlig pekskärm med multi-touch och mängder av andra funktioner ger dig full kontroll.

Pressmeddelande:

– GPSMAP 8000-serien är kraftfull, snabb och enkel att använda, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.

– Genom att integrera enheten helt i instrumentpanelen blir det en stilren och elegant glaspanel samtidigt som den levererar alla de viktiga funktioner som användaren kräver.

Den nya generationen av marina navigations-skärmar: Skärmarna i 8000-serien finns i tre storlekar. En 8” SVGA, en 12” och en 15” XGA multi-touchskärm. De nya skärmarna har en tunnare profil än tidigare multifunktionsskärmar och passar lätt in där tidigare enheter installerats.

GPSMAP 8500 Black Box – större skärmar för större fartyg: Förutom lanseringen av GPSMAP 8000-serien är Garmin också stolta över att presentera GPSMAP 8500 Black Box-serien, en elegant lösning för större fartyg med mer utrymme på instrumentbrädan. Serien består av en 15” XGA, en 17” och en 19” SXGA multi-touchskärm som används tillsammans med en svart låda. Installationen i instrumentpanelen blir smidigare eftersom skärmen endast är 5,5 cm tjock.

Följsam navigering på skärmen med ny 10 Hz GPS/GLONASS-mottagare: Dubbelkärnig processor och Garmins nya högkänsliga 10Hz GPS/GLONASS-mottagare som uppdaterar din position och riktning tio gånger per sekund, ger dig en snabbare uppdatering när du panorerar och en mer jämn och följsam förflyttning av båten på skärmen.

The Power of Simple™: GPSMAP 8000-serien är avancerade nätverksplottrar, men ändå bland de enklaste att använda. Tydlig pekskärm med multi-touch och andra funktioner ger dig full kontroll. Med en användarkontroll placerad längst ner på skärmen har du alltid nära till alla viktiga funktioner.

Stilren montering: Skärmens glaspanel ger ett stilrent och elegant utseende på din instrumentpanel. Du kan antingen integrera den helt i panelen eller installera den med traditionellt infällt montage, som också ger en låg profil.

Förenkla navigeringen med nya SmartMode™: En ny funktion som finns i GPSMAP 8000-serien är SmartMode™ control. Med SmartMode kan du ställa in olika funktioner så som du vill ha det. Med två knapptryckningar kan du sedan ändra alla skärmarna så att de synkar ett förvalt läge. Automatisk ljusreglering och på/av är också synkroniserat mellan skärmarna.

Fjärrkontrollstyrning via GRID™: Det perfekta tillbehöret till de nya enheterna är GRID™ (Garmin Remote Input Device). GRID, säljs separat och är en fjärrkontroll som kan styra alla funktioner som du har i din multifunktionsskärm.

GPSMAP 8000-serien förväntas vara tillgänglig under våren 2013.

Info: www.garmin.com/8000