18 februari, 2013

Abu Dhabi tillbaka i Volvo Ocean Race med lag och hamnstop

Abu Dhabi ställer upp med ett lag i Volvo Ocean Race 2014-15 och det är återigen britten Ian Walker, med två OS-silver i bagaget, som är lagets skeppare. Dessutom är Abu Dhabi, huvudstaden i Förenade Arabemiraten ett av tävlingens etappmål.

Det tredje laget som bekräftats hittills har från och med idag 18 månader att förbereda sig inför starten och tävlingens andra etapp, från Recife i Brasilien till Abu Dhabi kommer att bli en tuff utmaning för seglarna. Under sträckan kommer de för första gången segla med de helt nya båtarna, Volvo Ocean 65 långt ner i södra oceanen.

Abu Dhabi var värd för ett banbrytande hamnstop i den senaste omgången av Volvo Ocean Race då tävlingen gästade mellanöstern för första gången. Abu Dhabi Ocean Racing som var med 2011-12 var också det första arabiska laget i tävlingens historia. – Abu Dhabi presenterade ett originellt och mycket tilltalande hamnstop senast med en egen unik känsla. Det här tillkännagivandet kommer bara att stärka tävlingens koppling till staden och landet. säger Volvo Ocean Race VD Knut Frostad.

– Etappen från Recife till Abu Dhabi kommer att vara en av de längsta och mest utmanande sträckorna i tävlingens 40-åriga historia. Att ge sig ut i Södra Oceanen är aldrig enkelt och den här rutten kommer att testa seglarnas gränser. Mållinjen i Abu Dhabi kommer att vara en av de mest ivrigt efterlängtade i hela tävlingen.

Abu Dhabi kommer att vara det tredje hamnstopet längs rutten efter starten i Alicante och mållinjen för den första etappen i Recife i delstaten Pernambuco i nordöstra Brasilien. De två andra lag som hittills presenterats är Team SCA:s kvinnliga besättning och en brasiliansk båt.