24 januari, 2013

Rekordstort återtagande av 23 stulna utombordare

Företaget KustCamp på ostkusten investerade i spårsändare efter att ha varit utsatta för stölder. I mitten av november slog tjuvarna till och stal 13 stycken motorer som snabbt återficks genom att polisen kunde gå på redKnows MiniFinders positioner på de stulna motorerna. Vid tillslaget greps samtidigt en polsk liga.

Vid senare information från polisen visare det sig att ytterligare tio motorer stulna hos ett annat företag även återfanns vid tillslaget. Sammanlagda värdet på beslaget uppgick till ca 700 000 kr.

– Jag fattar inte varför motorimportörerna i Sverige inte utrustar alla motorer med spårsändare, säger ägaren av Kustcamp som själv investerat förebyggande i redKnows GPS-larm. Det är omöjligt att driva företag med båtar och motorer när så här omfattande stölder ständigt sker. Och att bli av med motorer inför säsongen är förödande för verksamheten samt också alla problem som uppstår runt om kring. Den här gången gick det bra och det var skönt att se att vår investering betalade sig.

Även Länsförsäkringar Kalmar säger att de har uppmärksammat dom ökade stölderna i området och arbetar skadeförebyggande genom att uppmuntra våra kunder att montera spårsändare märkning och godkända lås.

Personalen på redKnows säger att detta är det största återtagande av stulna motorer vid ett enskilt tillslag som man känner till. När en liga sprängs på det här sättet går även stölderna ner dramatiskt i områden som varit utsatta för stölder.