18 januari, 2013

Hallberg-Rassy 55 premiär på boot 2013 i Düsseldorf

De svenska varven satsar stort på årets båtmässa i Düsseldorf. Hallberg-Rassy 55 har till exemel världspremiär på mässan, som öppnar i morgon. Bland övriga svenska premiärer märks SwedeStar 415. Najad, som numera ägs av Nord West & Najad, visas upp med helt ny iredning.

Världens största båtmässa – boot Düsseldorf 2013 – är livsviktig för inte bara de svenska varven utan kanske framför allt för de riktigt stor abåtföretagen från Tyskland och England. Hanse, Bavaria, Princess, Sunseeker med flera har allt att vinna på en positiv mässa i Düsseldorf.

Hallberg-Rassy 55 premiär i Düsseldorf, men redan på fredagen fick Båtliv de första bilderna på denna stora cruisingbåt. Linjerna känns igen från Hallberg-Rassy 64, som hade världspremiär på samma mässa ifjol. De många moderna lösningarna från den båten känns igen på 55:an.

För Najad innebar 2012 att varvet togs över av Nord West. Detta har redan inneburit att inredningen i Najadbåtarna har höjts i kvalitet och design ytterligare ett snäpp. Najad var redan tidigare i absolut världsklass, men med ännu mer genomtänkta lösningar, LED-ljus i överflöd och snygga arbeten både i träarbeten och maskinrum är Najadbåtarna nu som seglande yachter.

Bland de nya båtar finns med på mässan i år finns Bavaria Virtess 420, Bavaria Cruiser 56, Dehler 38, Hallberg-Rassy 55, Sealine F48, Jeanneau Prestige 450 S och 550 S. Det blir också en rad nya motorer, både på utbordarsidan och för inombordsdrift. En del av dessa nyheter finns bland de mindre bilderna här intill.

Boot Düsseldorf 2013 öppnar på lördagen. I år visas båtar, motorer, tillbehör och mycket mer från 1 650 utställare från hela världen.

Mässan arrangeras vid samma tid varje år och är med råge världens största marknadsplats för båtar och all form av vattensport.

Egentligen behövs det flera dagar för att få ut så mycket som möjligt av mässbesöket. Boot Düsseldorf fyller upp 17 stora hallar på det gigantiska mässområdet. Det är så stort att mässan har skyttelbussar för besökarna mellan de olika hallarna…

Mässan är indelad i olika sektioner. Beroende på vad man är intresserad av är det därför lätt att sortera bort de hallar som inte är aktuella. Charter och båtturism brukar till exempel fylla sådär fem hallar, som kanske inte är direkt hyperintressanta för svenska båtägare.

Info: http://www.boat-duesseldorf.com/

Här nedan följer mässans egen pressrelease med alla fakta om boot Düsseldorf 2013: