14 januari, 2013

Världspremiär för Hallberg-Rassy 55 i Düsseldorf

Den 19-27 januari är det världspremiär för nya Hallberg-Rassy 55 på världens största båtmässa, boot i Düsseldorf. Nya Hallberg-Rassy 55 har testseglats i vinter. Den knyter an till den stora framgången med Hallberg-Rassy 64.

Pressmeddelande:

Bland kännetecknen finns mängder av naturligt ljus genom de stora härdade glasrutorna i salongen, genom de fyra skrovfönstren och de sju flushmonterade skylightluckorna. Av dessa finns tre skylights i salongen. Vitlackade träpaneler i salongsalkoverna bidrar ytterligare till den inbjudande luftighets- och ljuskänslan.

Jämfört med Hallberg-Rassy 54, har nya 55:an längre sittbrunn, så mycket som 30 cm längre. Rorsmanssitsen är lite upphöjd som på Hallberg-Rassy 64. Överbyggnaden är lägre i framkant och mer kilformad, och mer elegant än på 54:an.

Som på Hallberg-Rassy 64 är det inte nödvändigt med något garage för skjutluckan till nedgången. Även det bidrar till det rena utseendet på däck. Överdelen av sidopanelen till vindrutan har lite kurvatur, som på nya 412. Styrpiedestalen har plats för “allt”, med mängder av knappar och en 14 tums plotter.

Förutom bekvämligheten med begreppet knappsegling har den nya modellen även möjlighet till tryckknappsopererad kick och akterstagssträckare, bog- och häckpropellrar samt fram- och backgående försegelvinschar.

Hallberg-Rassy 55 ger storartad komfort och kan hanteras av minsta besättning. Hon har en osedvanligt ljus och inbjudande inredning.

Tekniska specifikationer
Längd skrov: 16,68 m
Bredd: 4,69 m
Designer: Germán Frers
CE-klass: A
Djupgående: 2,30 m
Vikt: 26,3 ton
Segelyta med fock: 156,9 m²
Motor: Volvo Penta D4-180
Diesel tank: 900 liter
Vattentank: 1 050 liter
Info: www.hallberg-rassy.com