17 december, 2012

Ny sportig familjebåt – Nordkapp Avant 550

Norska Nordkapp Boats AS presenterar en ny sportig familjebåt för säsongen 2013. För designen svarar Espen Thorup, som även står bakom den nya familjen med Fliperbåtar. Avant 550 är dock bara den första i raden av nya modeller från Nordkapp Boats.

Konceptet för den nya Nordkapp Avant 550 är en ”bowrider”, men båten har en del nya idéer jämfört med andra bowriders som finns på marknaden. Framför allt på däck- och skrovsidan.

Norkapp, som bygger sina båtar i Polen, har som filosofi att deras båtar ska vara praktisk att använda och sportig i sina linjer. Det gäller inte minst nya Avant 550, som ersätter den tidigare modellen Nordkapp Avant 500. Den nya modellen har dock bland annat fått högre fribord och en ökad totallängd.

Kapellet sägs vara enkelt att sätta upp och det ger bra skydd till hela förarplatsen. Kapellet har även stora rutor för att ge passagerarna bättre sikt.

Båten har även fått ny vindruta och en helt ny instrumentbräda med en kartplotter i förarens synfält rakt föröver. Gott om stuvutrymmen för sin storlek och enklare ombordstigning än tidigare modeller är andra förbättringar.

Skrovet är samma som på en annan modell från Nordkapp, nämligen Enduro 550 som lanserades i början av 2012. Båten är anpassad för motorer på 75–130 hk.

Tekniska specifikationer
Längd: 5,53 m
Bredd: 2,20 m
Vikt utan motor: 600 kg
Motor: 75–130 hk
Djupgående: 0,80 m
Bensintank: 90 liter
CE-klass: C
Info: www.nordkappboats.no