7 december, 2012

Musto förnyar sponsorskapet med Svenska Seglarförbundet

Under åtta år har Trendmark, som representerar varumärkena Musto och Sebago, varit samarbetspartner till seglingslandslaget, SWE Sailing Team, och Svenska Seglarförbundet. Nu förnyas avtalet och siktet är satt mot OS i Rio 2016.

Pressmeddelande:

Under satsningen mot OS i London nu i somras var Trendmark, med varumärkena Musto och Sebago, leverantören av alla kläder till SWE Sailing Team, från underställ och funktionskläder för seglare med ett högt idrottsligt krav till offshorekläder med högre modegrad.

– För oss är detta ett långsiktigt engagemang som är både otroligt roligt och givande säger Philip Ericson, VD på Trendmark. Vi har ju våra rötter inom seglingsvärlden så det är naturligt för oss att synas med våra varumärken i den miljön och bland de som är aktiva inom segling. Det är även väldigt positivt för oss att dels förknippas med sportens värdegrund samtidigt som erfarenheterna ifrån seglarna ligger till grund för framtida produktutveckling.

En elitseglare kan vara upp till 500 timmar per år på vattnet, vilket ställer höga krav på kläderna, och landslagsledningen har valt Musto-kläder för sitt team.

– Vi har valt de bästa seglingskläderna på marknaden, säger Magnus Grävare, Svenska Seglarförbundets förbundskapten, som berättar varför man beslutat sig för just Musto och Sebagos kläder som funktions- respektive representationskläder: – Kläderna har den absolut högsta kvaliteten, en toppdesign och en utmärkt funktionalitet. Det är kläder som vi verkligen använder.