30 november, 2012

Bavaria bygger Virtess 420 även i ny kupéversion

Det stora tyska båtföretaget Bavaria har nyligen lanserat sin helt nya och första flybridgebåt –Virtess 420. Redan nu lanseras de första bilderna på varvets kupémodell på samma skrov. För linjerna svarar Bavarias egna designteam i samarbete med italienska designer.

Det är mycket som känns helt nytt med Bavarias nya, stora motorbåtar. Virtess 420, som är designad i samarbete med designern Marco Casali, är Bavarias första flybridgebåt. Det är också en satsning från Bavaria på att flytta positionerna mer mot lyxbåtsmarknaden, vilket avspeglas i linjer, materialval med mera.

Till skillnad från Virtesse 420 Fly så har kupémodellen hardtop med panoramatak i stället för flybridge. Det ger båtens inre stor volymkänsla och ljus. Trots att detta är en kupé finns det utrymme ”på taket”, där Bavaria har placerat en solbädd. Vi har sett liknande lösningar från bland andra Jeanneau med sina Prestigebåtar och detta är nog en idé som fler kommer att ta efter.

Premiären sker redan nästa helg på Paris internationella båtmässa, som hålls 8–16 december. Dessutom kommer den att visas på Düsseldorfs båtmässa i januari.

Tekniska specifikationer
CE-klass: B
Längd: 13,60 m
Bredd: 4,21 m
Djupgående: 1,11 m
Info: www.bavariasverige.se