23 november, 2012

Skärgård på riktigt – året om i Colbings sjöbod

Nu på lördag öppnar Theodor och Sören Colbing ett litet skärgårdsgalleri i Nynäshamn. I det lilla skärgårdsgalleriet, som heter ”Colbings Sjöbod”, är Theodors och Sörens bästa bilder representerade i en permanent utställning.

Motiven är främst från skärgård, kust och hav. Givetvis visas den uppskattade kollektionen med seglingsmotiv från sommarens fantastiska Jubileumsregatta.

– Många kunder och skärgårdsintresserade har frågat efter en lokal, typ ett galleri, där min son Theodors och mina alster visas, berättar Sören Colbing.

– Det är med stolthet vi nu kan erbjuda en permanent utställning i en inspirerande skärgårdsmiljö.

Förutom fotografier, tavlor, konsttryck och digigraphier finns där Colbings skärgårdsböcker till försäljning.

Dessutom visas skisser och bilder på Colbings miljöbåtprojekt – de tre båtmodellerna i serien ”Skärgårdsströvaren”. ”En tanke med Colbings Sjöbod är att man ska få inspiration när det gäller fotografering, skärgård, miljö och båtar”, säger Sören Colbing.

Priset ”Miljöpärlan” för finfina insatser inom miljöområdet ska delas ut under 2013. Förslag på pristagare mottages till och med september 2013. Därefter beslutas vem som får ”Miljöpärlan 2013”. En lista på den eller de som VERKLIGEN INTE får miljöpriset kommer att uppdateras kontinuerligt.

Premiär: COLBINGS SJÖBOD öppnar lördag 24 november
Adress: Fågelgatan 42, Nynäshamn

Info: www.colbing.se

Foto: Theodor och GUnilla Colbing.