21 november, 2012

Längre och rymligare ny Buster Cabin

Den nya varianten av Busters mitthyttsbåt Cabin för allvädersbruk erbjuder ännu större utrymme för arbete och last både för professionella användare och fritid. Eftersom Cabins utombordsmotor sedan år 2013 monteras på förlängningen av skrovet så finns det inget behov för motorbrunn på akterdäcket.

Pressmeddelande:

– De nya lösningarna som har testats i myndighetsbruk har visat sig vara mycket lyckade, både vad gäller köregenskaper och utrymmen, så därför beslöt vi att även använda samma lösningar på Cabins civilmodell, berättar Anders Kurtén, utvecklingsdirektör för Fiskars båtaffärsverksamhet.

Fortsättningen av skrovet som fungerar som motorfäste fungerar även som en stor bad- och arbetsyta. Det fyrkantiga och praktiska öppna utrymmet är mycket stort för en sju meter lång mitthyttsbåt. Där kan man även placera en extra styrkonsol som kan beställas som extra tillbehör.

Buster Cabin har ett helt nytt skrov. Tack vare förens nya djupare form, tyngdpunkten längre akterut och längre vattenlinje är båten mycket stabil och har ingen märkbar planingströskel. Den nya formen av fören gör att Cabin går mjukt även i hög sjö.

Info: www.buster.fi