20 november, 2012

Busters flotta växer med en ny och mindre modell

Fiskars ökar sitt sortiment och lanserar en ny liten båt. Den 15:e båten i modellsortimentet är en robar motorbåt, helt av aluminium, som kan förses med en elmotor eller liten utombordsmotor.

Buster Mini ligger i den mest konkurrensutsatta och populära båtklassen. Av Finlands cirka 700 000 båtar är nästan 500 000 roddbåtar med en längd under fyra meter. Man beräknar att det enbart i Norden finns cirka 2 000 000 roddbåtar av den här typen.

– Vi vill lansera ett lätt, slitstarkt och återvinningsbart alternativ i klassen små båtar som ska konkurrera med de i den här storleken typiska ABS-båtarna eller båtar tillverkade av glasfiber som är de mest vanliga båttyperna i klassen, säger Juha Lehtola, direktör för Fiskars båtaffärsverksamhet.

Den osänkbara och bekymmersfria Mini passar för mångsidig användning, både för unga användare och som en andra båt till sommarstugan, eller som hjälpbåt för en större båt. Båten passar bäst till insjöar och inre skärgård, men passar även för kortare utflykter i skärgården. Båten kan utan problem dras upp även på en stenig strand och kan vinterförvaras ute utan att man behöver vara rädd för att båten skadas.

– Våra båtar har blivit större under årens lopp och därför har många önskat att vi skulle lansera en mindre Buster som är lätt att sköta, som väger lite och som kan ros. Buster Mini är ett bra val för den som vill ha en liten båt, säger Lehtola.

Info: www.buster.fi