16 november, 2012

Enklare att hitta fisk med nya Garmin ekolod

Garmin presenterar nu echoMap™ 50s och 70s – två nya kombinationsinstrument med ekolod och högpresterande kartplotter. – Med fantastiska funktioner för både fiske och navigation, kommer echoMap 50s och 70s visa att de skiljer sig från alla andra produkter på marknaden, säger Pontus Fernström, marin försäljningschef på Garmin International.

Pressmeddelande:

– Supersnabb positionsuppdatering i kombination med en givare som passar perfekt för fiske inomskärs, på alla typer av mindre båtar.

Garmin premiärvisar nya echoMap 50s och 70s på den internationella båttillbehörsmässan METS i Amsterdam den 13-15 november 2012.

echoMap 50s har en 5 tums VGA-skärm och ett avancerat echo HD-ID ekolod, och echoMap 70s är en större kartplotter med en 7 tums WVGA Multi-Touch skärm kombinerat med samma ekolod. Till bägge modellerna följer det med en dual-beam givare på 77/200 kHz. Ekolodet ger en tydlig målseparation och bilden är enkel att läsa av både på dagen och på natten så att du hela tiden får tydlig information och kan fokusera på att fånga fisken.

Med en 10Hz GPS/GLONASS mottagare uppdateras din position upp till 10 ggr/sekund. I och med det visas din position på skärmen utan hopp och ryck och noggrannheten blir mycket högre när du markerar en waypoint jämfört med modeller med 1Hz-antenn. Enheterna är kompatibla med BlueChart g2 på micro-SD så att du skall kunna navigera säkert var du än befinner dig. echoMAP är ett absolut måste för alla fiskare som vill markera och spara sina hetaste fiskeplatser.

En annan funktion som finns är Wi-Fi som gör det möjligt för dig att ansluta och komma åt Garmins BlueChart® App.

Det perfekta tillbehöret till echoMAP 50s är det nya portabla kittet. Denna mjuka men stabila bärväska är perfekt för dig som är på språng. Väskan håller kablar och givare på plats och säkerställer att allt transporteras säkert. Yttre fickor för extra batterier och andra saker gör att du får med dig hela utrustningen i en hand.

echoMAP 50s och 70s beräknas finnas tillgängliga i mars 2013. echoMAP 50s kommer ha ett rekommenderat cirkapris på 4 995: – inkl akterspegelsgivare och echoMAP 11 295: – med samma givare.

Info: www.garmin.se