15 november, 2012

Scandinavian Sailboat Show flyttar till Gustavsberg

Segelbåtsmässan som startades i Globen redan 1995 kommer i höst och vinter att hållas i mässlokaler i Gustavsbergs hamn. Mässan hölls under två år i Globen och arrangerades av Skandinaviska segelbåtsmässan AB, ett företag ägt av huvudsakligen segelbåtstillverkare och segelbåtsimportörer i Sverige.

Under 15 år har företaget varit samarbetspartner till Stockholmsmässan som arrangerat först Scandinavian Sail & Motorboat Show och på senare år Scandinavian Boatshow. Nu har Stockholmsmässan valt att lägga ner denna mässa. Därför har Skandinaviska Segelbåtsmässan AB beslutat att åter arrangera sin mässa, den här gången i Gustavsberg.

– En höstmässa är oerhört viktig för oss som tillverkare. Vi måste få in order i god tid för planering av vår produktion. Mars är alldeles för sent att hålla en mässa där man skall sälja större båtar som är anpassade för kunden, säger Torgny Jansson Arcona Yachts.

– För segelmakare var novembermässan den klart viktigaste och vi behöver en mässa under denna period för att få in order i tid för vår vinterproduktion, säger Hans Nilsson Saltsjöbadssegel.

Även för Bavariaimportören är den nya mässan mycket viktig.

– För oss som importör är det helt avgörande att inte båtarna är slutsålda på mässor nere på kontinenten när det är dags för vår mässa, säger Marcus Lindquist Bavia Yacht.

När mässan startades fanns ett antal uttalade mål:
• Att profilera segling inom båtlivet, öka och bedda intresset för segling som sport och sund fritidssysselsättning.
• Att bryta en ond cirkel på mässorna där segelbåtarnas andel av utställda båtar var för liten och ej representativ för hur marknaden verkligen såg ut. Detta var resultatet av en mässa vid fel tidpunkt.
• Att arrangera mässan vid en för segelbåtsbranschen fungerande tidpunkt avseende produktion, försäljning och ekonomi.
• Att genom ett tydligt budskap nå seglare och blivande seglare. Alla dessa mål gäller i högsta grad även för vår mässa i Gustavsberg.

Mässan håller öppet under tre helger:
Lördag och söndag 17 – 18 november Tema: Segel
Lördag och söndag 12 – 13 januari Tema: Teknik och Rigg
Lördag och söndag 16 – 17 februari Tema: Elektronik och Tillbehör
Öppettider 10.00 till 18:00
Fritt inträde Fri parkering

Info: www.scandinaviansailboatshow.se