15 november, 2012

Sveaskog lanserar nya fiskekort

Den 1 januari 2013 lanserar Sveaskog fem nya fiskekort: Halle-Hunneberg, Malingsbo-Kloten, Hornslandet, Käringberget och Arvidsjaur-Älvsbyn. De nya fiskekorten erbjuder många möjligheter för fiskeintresserade då de bland annat kan välja om de vill fiska i naturvatten eller i put & take-vatten.

– För att locka fler till fiske och skapa så bra förutsättningar som möjligt för att utveckla produkten fiskekort går vi tillbaks till ett fiskekort av mer lokal karaktär. Merparten av fritidsfisket bedrivs idag i vatten i närheten av hemmet, säger Anna Waxin, chef Naturupplevelser på Sveaskog.

Inom varje fiskekortsområde erbjuds fiske i naturvatten, med naturligt reproducerande bestånd eller i put & take där utsättning av fisk sker. Ett årskort på naturvatten vid något av fiskekortsområdena kostar 350 kronor medan ett 3-dygnskort i put & take kostar 310 kronor för vuxen.

De nya fiskekorten innefattar bland annat vatten som tidigare ingått i Sverigefiskekortet och Kronofisket Malingsbo-Kloten, vilka i sin tur upphör att gälla som fiskekort vid årsskiftet i samband med lanseringen av de nya korten.

Info: www.inatur.se