9 november, 2012

Ny AIS för farledsutmärkning från True Heading

Svenska True Heading har påbörjat skarpa tester med en ny produkt, AIS CARBON AtoN för farledsutmärkning. True Heading har börjat gemensamma tester med några utvalda sjöfartsverk.

Testobjektet är företagets nya produkt AIS CARBON AtoN. Istället för att lansera den nästan godkända produkten har de beslutat att genomföra ett antal stresstester under de kommande sex månaderna under verkliga förhållanden för att skapa fullt förtroende för produkten på marknaden.

Resultatet kan bli mycket kostsamt för myndigheten eller hamnen om en produkt såsom en AtoN AIS inte presterar under hela sin underhållsintervall, så därför vill True Heading säkra förtroendet mer officiellt utöver sina egna genomförda tester innan de börjar leverera produkten.

– Vi har använt allt vårt tidigare arbete med AIS AtoN som bas, den allra första redan 2004. Nu kan vi presentera AIS CARBON AtoN och som vi anser vara det bästa tillgängliga produkten på marknaden just nu, säger Anders Bergström, True Heading VD.

AIS CARBON AtoN kommer att vara klar för leverans i slutet av Q2 2013. Den nya AIS CARBON AtoN innehåller alla funktioner som krävs enligt internationella standarder och är också utformad och anpassad till IALA´s (Internationella fyrväsendet) riktlinjer för AtoN AIS.