19 oktober, 2012

Colombo bygger ny 32-fots Super Indios Tender

Det italienska varvet Colombo är välkänt för sina vackra motorbåtar i klassisk stil, oftast byggda för dagturer. Nu har varvet tagit fram en ny Colombo 32 Super Indios Tender i samarbete med båtdesignerna Carlo Nuvolari och Dan Lenard. De är kända för att rita riktigt stora yachter och den första båten i den nya serien är mycket riktigt byggd som tender till en över 80 meter lång yacht.

Som alla övriga Colombomodeller är den nya 32-fotaren byggd med de bästa materialen och teknikerna för att få högsta finish i slutresultatet. Avsikten är att bygga en båt som kan ge sina passagerare maximal komfort. I konceptet beskrivs Colombo 32 som en taxi till ett lyxhotell på vattnet.

Båten har ett walkarounddäck och gott om komfortabla sittplatser. För att ge passagerarna skydd mot sol och regn har den även Biminitoppar, både i fören och i aktern. Speciella finesser är infällbara steg, den stora sittplatsen i styrpulpetens framdel, ergonomiska handtag och en fin infällbar stege i fören för att komma ombord tryggt och enkelt.

En del av båten kan höjas och sänkas med en enkel knapptryckning på styrkonsolen, vilket underlättar ombordstigning vid bryggor och yachter. Designen är väl avvägd för komfort ur alla aspekter, detta gäller även steglisterna som ska ge ett minimalt spray in i båten.

Det finns ett stort urval av motorer för kunderna, från 220 till 270 hk bensin eller diesel vilket kan ge en toppfart på 40 knop beroende på motorval. Båten är även utrustad med joystickkontroll.

Tekniska specifikationer
Längd ö a: 9,71 m
Bredd: 3,09 m
Motorer: Volvo Penta från 2 x 220 hk upp till 2 x 270 hk
Vikt torr: 5,5 ton
Bränsletank: 500 liter
Vattentank: 150 liter
CE-klass: B
Info: www.colomboboats.it