9 oktober, 2012

Världens bästa juniortjej 2012

Sofie Borgström från Orust fick i helgen ta emot priset som världens bästa juniortjej på jetski vid IJSBA World Finals i Lake Havasu, USA.

Alla inom jetskivärlden vet att släkten Borgström är duktiga på jetski, nu har de återigen visat att de är världens bästa tjejer. Jonna Borgström vann tidigare i veckan Guld i klassen Jetski Novice Women och Sandra Borgström kom in på en Bronsplats.

Fjolårsvinnaren Jessica Borgström körde i år tillsammans med killarna i den tuffa klassen Jetski Amateur Lite och slutade på en sjätte plats bland 37 st startande.

Sedan dess har Sofie Borgström kört både klassen Jetski Junior 10-12år samt Jetski Junior 10-12år Finals och tagit Brons i båda! Sofie ledde efter första heatet men ramlade tyvärr i finalen och fick kämpa sig från sista placering ända upp till fjärde, vilket gav en tredje placering totalt.

Sofie fick därefter utmärkelsen som Världens Bästa Juniortjej för sina otroligt fina resultat och kämpande.

“She didn`t give up, she kept going on, took one by one, amazing!” – enligt tävlingsledningen.

IJSBA World Finals är världen största jetskitävling med över 800 startande, den hålls varje år i Lake Havasu, USA.