28 september, 2012

Moderna och starka linjer på nya Galeon 550 Fly

Från Polens största båttillverkare kommer den helt nya Galeon 550 Fly, som fick sin premiär på den nyligen hållna internationella båtmässan i Cannes. Galeon ställde upp med sex stycken båtar och visar en imponerande bredd och styrka att komma med nyheter även i ekonomiskt tuffa tider. Den nya flybridgebåten har väldigt moderna linjer.

Designen har drag av både italienska och engelska designer, som gärna använder en mycket modern linjeföring och material som kontrasterar starkt mot varandra. Så även i Galeon 550 Fly, där en stor del av inredningen är i en kombination av ljust och mörkt.

Galeon 550 Fly har tre däck, där den stora flybridgen kommer i centrum med sina generösa utrymmen. På flybridge finns – förutom platser för förare och passagerare – soldäck, bar och matplats för åtta personer.

Salongen har en stor skjutbar dörr som leder ut mot akterdäcket, där det bland annat finns en wet bar. Kunderna kan välja om de vill ha en kabin i aktern eller ett garage för leksaker som till exempel en Jet Rib.

Skrovet har enligt Galeon en mycket låg tyngdpunkt. Motorbestyckningen är valbar med antingen dieslar från MAN, Volvo eller Cummins. I skrovsidorna finns stora fönster, som ger ljus och rymd åt kabinerna, där kunderna kan välja mellan ett brett utbud av olika träslag och textilier samt kulörer.

Under däck finns tre fullstora kabiner med totalt sex bäddar och gott om stuvutrymme. I fören finns en VIP-kabin med eget badrum medan owner’s cabin är utrustad med bad plus ett utrymme för makeup och en mindre ”longue”.

Tekniska specifikationer
Längd skrov: 15,85 m
Längd ö a: 17,15 m
Bredd skrov: 4,70 m
Bredd ö a: 4,80 m
Djupgående: 1,00 m
Personer max: 12
Bränsletankar: 2×1200 liter
Vattentank: 500 liter
Vikt: 24 500 kg
Motorer min: 2×452 hk (615 kW)
Motorer max: 2×662 hk (900 kW)
CE-klass: B
Info: www.galeon.se