26 september, 2012

Nimbus ökar produktionen – full fart igen i slutet av året

Efter konkursen i juli har Nimbus Boats som bekant fått nya ägare. I dagarna ska det nya företagets namn offentliggöras och den nya organisationen som ska leda Nimbus kommer att ta över verksamheten. Produktionen och försäljningen av båtar har inte stannat av under konkursen utan gått på sparlåga. Nu ökas dock tempot och i slutet av 2012 ska produktionen åter vara igång för fullt.

– Nystarten av bolaget har varit extremt positiv. Jag ensam har fått 100–150 E-mails, sms och telefonsamtal från kunder och kollegor som vill gratulera oss, säger Magnus Andersson, vd för Nimbus Boats, till Båtliv.

– Många är glada för att företaget, som idag omfattar Nimbus Boats och Paragon Yachts, stannar i Sverige.

Enligt Magnus Andersson har de nya ägarna till företaget ett genuint båtintresse.

– Vi var dock inte beredda för det stora intresse som företaget har bland så många personer. Våra varumärken går direkt in i hjärtat hos många båtälskare.

Formellt startas Nimbus Boats om idag, 26 september. Under de kommande dagarna ska en ny ledning, inklusive en ny vd, presenteras. Fram till dess drivs företaget med samma vd som innan konkursen.

Nimbus har redan presenterat planerna för vinterns båtmässor. Efter mässan i tyska Friedrichshafen nu i höst väntar de internationella båtmässorna i Düsseldorf, Göteborg, Stockholm, Oslo och Helsingfors.

– Våra fabriker har gått på en tredjedels fart, men nu ökar vi produktion noch hoppas att ha fullt kapacitetsutnyttjande i slutet av 2012. Vi har märkligt nog haft en bättre försäljning under perioden juli–augusti i år än under samma tid ifjol, så våra lager är mer eller mindre tömda, säger Magnus Andersson.