26 september, 2012

Nya Grön Flagg kopplar tydligt till läroplanen

Efter ett mycket framgångsrikt treårigt EU-projekt som nått 340 000 barn och unga går Håll Sverige Rent nu vidare och presenterar ett förbättrat och mer anpassat Grön Flagg-verktyg. Med nya Grön Flagg blir kopplingen till läroplanen än tydligare och möjligheten för skolorna att kommunicera sitt hållbarhetsarbete större.

Håll Sverige Rent har under ett treårigt EU-projekt utbildat 29 000 pedagoger om återvinning, klimat, resursfördelning och hållbar konsumtion. Genom detta projekt har 340 000 barn och unga fått kunskaper om hållbar utveckling tillsammans med budskap om handlingskraft och framtidstro.

Många av de skolor och förskolor som Håll Sverige Rent besökt är medlemmar i nätverket Grön Flagg. EU-projektet har inneburit en kraftig ökning av antalet medlemmar, och idag är över 2 500 skolor och förskolor anslutna. Det gör nätverket till det största i sitt slag i Sverige. Genom medlemskapet kan skolan eller förskolan driva ett kontinuerligt, långsiktigt och demokratiskt arbete om miljöfrågor och hållbar utveckling.

Nu går Håll Sverige Rent vidare och presenterar ett nytt och förbättrat Grön Flagg-verktyg.

– Med nya Grön Flagg kan skolor och förskolor på ett tydligare sätt koppla sitt hållbarhetsarbete till läroplanen, säger Anna Linusson, VD på Håll Sverige Rent. För oss är nätverket en fantastisk möjlighet att sprida kunskap om dessa viktiga frågor till många barn och ungdomar.

Mer än 80 procent av skolor och förskolor som är med i Grön Flagg upplever verktyget underlättar deras arbete att nå målen i läroplanen. Dessutom får de ett strukturerat utvecklingsarbete och även kommunicera sitt arbete med hållbarhet.