26 september, 2012

Premiär för Promarina Dragon Cup i polska Sopot

Sex svenska drakbåtar gör upp om segern i Promarina Dragon Cup i Sopot, Polen. – Det är debut för tävlingen. Förhoppningsvis blir den en återkommande kappseglingstävling för Drakentusiaster från hela Östersjöregionen, säger Calle Söderberg, driftansvarig på Promarina.

Promarina Dragon Cup går av stapeln den 28-30 september och arrangeras av Promarina och Whyshore. Sex svenska båtar är anmälda med 20 besättningsmän var av en är polsk. Under tre dagar kommer båtarna att genomföra totalt sex kappseglingar.

Marinan i polska Sopot är den senaste i Promarinas expansion runt Östersjön. Invigningen ägde rum den 6 juni 2011 av både Polens president, Sopots borgmästare och ärkebiskopen av Gdansk. Marinan håller hög internationell standard och har drygt 100 båtplatser för både små och stora båtar.

– Strax intill båtplatserna sträcker sig en 500 meter lång pir i engelsk stil rakt ut i havet. Det gör marinan perfekt för inte bara bankappsegling utan även för andra seglingsklasser i framtiden, säger Calle Söderberg.

Promarina har åtta gästhamnar längs Sveriges kuster: Arkösund, Furusund, Mariefred, Norrtälje, Oxelösund, Strängnäs, Västervik, och Uddevalla. Promarina har dessutom vinterförvaring på Rindö, i Norrköping och i Wallhamn.

Läs mer på www.promarina.se