17 september, 2012

Erik Stark världsmästare i F2

Erik Stark, båtracingmästaren från Täby som ifjol vann de mesta han ställde upp i, har gjort det igen. Världsmästartiteln i F2 är återigen hans. 2011 blev ett kanonår för 23 åringen som tävlar för KMK-R, Kungliga Motorbåtsklubben, när han tog världsmästartiteln i både F2 rundbana samt offshoreklassen 3C.

Årets tävlingar har gått lika bra och förutom en guldmedalj i F2 har också Erik hunnit köra Thundercat med Rolle Sjögren och tillsammans fick de en välförtjänt världsmästartitel i klassen P750 när tävlingen gick i norska Grimstad i början av augusti.

Världscupen i Formel 2 har i år körts i Cagliari, Stockholm, Grimstad, Auronzo och nu senast i Nottingham. Redan innan sista tävlingen hade Erik Stark kopplat greppet om titeln och hade kunnat köra lugnt och försiktigt. Nu är det inte Eriks stil att ta det lugnt utan laddade fullt även i England.

Med pole position inför finalheatet stod Erik som favorit men fick se sig slagen av Uvis Slakteris från Lettland samt Rupert Temper från Österrike. Erik kom över mållinjen som nummer tre, Johan Österberg tog fjärde platsen, Ola Pettersson som nummer fem och Bimba Sjöholm på en sjätteplats. Ett mycket gott resultat från svenskarna.

Tommy Wahlsten crashade tyvärr sin båt under lördagens fartrekordförsök i närmare 200km/h och kunde inte ställa upp i finalheatet, han klarade sig med några blåmärken men båt var det sämre med.

Totalt har vi nu efter den sista världscuptävlingen är färdig, Erik Stark på förstaplatsen, Johan Österberg på andra, Ola Pettersson som nummer sex och Tommy Wahlsten samt Bimba Sjöholm på åttonde respektive nionde plats.