7 september, 2012

Sunseeker med ny stil på Southampton Boat Show

Engelska Sunseeker International lanserar de allra senaste lyxbåtarna i sina modellserier Predator och Portofino på Southampton Boat Show, som hålls 14–23 september. Båtarna andas verkligen lyx och modern stil.

Totalt visar Sunseeker tolv båtar i Southampton, som ofta är en arena för de engelska lyxbåtsvarven att visa upp sig. Årets båda nyheter, som får brittisk premiär på mässan, är Predator 80 som visas bredvid Portofino 40. Bland övriga nyheter i Sunseekers monter finns den nyligen presenterade 28 Metre Yacht.

Den helt nya Predator 80 lanseras med ”obegränsade tillval”, vilket innebär allt från de mest sportiga prestanda till cruising och långdistanskörning plus allt däremellan. Enligt Sunseeker är detta en yacht som passar alla livsstilar.

Med en ny och ganska aggressiv stil i det graciösa skrovet har Predator 80 bomöjligheter för åtta personer i fyra kabiner plus en kabin i aktern för besättningen. Bland tillvalen finns dubbla ytskärande drev från Arneson tillsammans med dubbla 16V 2000 M14 MTU dieselmotorer. Det ger den 80 fot stora båten en toppfart på hela 45 knop. Med standardmotorerna är resurserna mer moderata 30–40 knop.

Den lika nya Sunseeker Portofino 40 lanseras efter en omfattande studie av vad konderna efterfrågar och vad konkurrenterna har att erbjuda. Varvets mål är att detta ska bli 40-fotsklassens ledande båtmodell. Båten har ”fyra plus en” kojer i två stora kabiner, en lyxig salong, pentry och duschrum.

Den riktiga fördelen med denna nya sports cruiser är den rymliga känslan i hela båten. Sunseeker uppger att båten har ett extra rymligt pentry, högt till tak i kabinerna och stora ljusinsläpp genom panoramarutor.

Även i Portofino 40 är prestanda väldigt viktiga. Som standard utrustas båten med dubbla Volvo Penta D6-330 stern drive, vilket ger en toppfart på 35 knop. Med en uppgradering till Volvo Penta D6-400s ökar toppfarten till nära 40 knop.

Förutom de båda nya båtarna ska Sunseeker även visa exklusiv design och nya specifikationer för sitt flaggskepp, 155 Yacht, som lanserasdes tidigare i år. Den första 155 Yacht ska levereras sent 2013.

Info: www.sunseeker.com