3 september, 2012

500 deltagare i Sailstar sedan starten 2010

Sailstar utbildar barn, ungdom och vuxna i segling och alla seglar i jolle, där lär man sig snabbast. Sailstar har verkat i tre år, sedan 2010, och har redan hunnit utbilda 500 personer i segling.

Danielle Hernberg blev den 500:e deltagaren sedan starten på grundkursen 17-19 augusti 2012. Sailstar gratulerade Danielle med en Sailstarjacka!

“Våra kurser är populära, i år arrangerade vi 24 kurser med totalt cirka 180 personer på kurserna. Nästan alla kurser är grundkurser, någon enstaka är fortsättning och vi har även genomfört en eskader under året”, berättar Tomas Sandström, ledare på Sailstar.

“I år liksom förra året bedrev vi utbildning i Skärgårdsstad, Linanäs och på Gistholmen i Stockholms skärgård. Totalt har vi varit 10 ledare som arbetat med seglarutbildningen och av våra deltagare är cirka tre femtedelar barngrupper indelade i Brisarna för de yngre och Kulingarna för de äldre. Övriga kurser är grundkurser för ungdom och vuxna, de kurserna är tre eller fyra dagar och det är häpnadsväckande hur mycket de lär sig på de kurserna. Efter tre dagar kan alla rigga sin jolle, sjösätta och segla runt en ö och ett par märken och komma tillbaks till stranden. Vi utbildar enbart i jollar. Vi seglar tvåmansjollen RS Feva och enmansjollarna RS Tera och Laser Bug, även kurserna för vuxna.”

“För nästa år så letar Sailstar efter fler platser att arrangera seglarskola på, gärna åt eller tillsammans med en lokal klubb och vi kan även erbjuda vårt koncept som franchise för andra”, fortsätter Tomas Sandström.

Sailstar är en kommersiell seglarskola som förutom seglarskolor även genomför event i segeljollar, svensexor har varit ett återkommande inslag. Kurserna startar i juni och avslutas i augusti.

Info: www.sailstar.se