30 augusti, 2012

Danska framgångar i årets NM i Drake

Väderförhållandena prövade seglarna rejält i helgens Nordiska Mästerskap i Drake. Rutinerade danska Team African Queen lyckades trotsa förhållandena och ta hem guldmedaljen. I konkurrensen fanns även danske kronprinsen som deltog med båten White Lady och placerade sig högt i listan. Han berättar om sin passion för drake i en intervju i programmet Segling i TV4 Sport 22.00 igår kväll.

32 båtar startade i helgens Grand Prix 4 i Audi Dragon Cup som denna gång också var NM i Båstad. Platsen var Båstad som till en början erbjöd mycket lätt vind och sol till fördel för de mer lättviktiga besättningarna. Men fler väderutmaningar var att vänta. Kraftigt regn och vridande vindar testade besättningarnas seglarkompetens och erfarenhet.

Bästa svensk blev Team Sweet Alice med Hans Liljeblad som skeppare som erövrade silvermedaljen. Guldet vann en av favoriterna i tävlingen; danska Team African Queen med skeppare Jørgen Schønherr vid rodret. Även bronset blev danskt, Team Out of Bounce med Jens Christensen som skeppare var tre poäng ifrån silvret och fick nöja sig med bronset.

Som tredje bästa dansk kom kronprins Frederik av Danmark med båten White Lady. Kronprinsen är en av de yngre rorsmännen i klassen och i en längre intervju i programmet Segling i TV4 Sport berättar han att det var tack vare hans pappa som han fick intresse för just segling med drake. Han berättar också om hans recept för goda prestationer i segling.

Resultatlistor och mer info finns på www.audidragoncup.se.