27 augusti, 2012

Ostindiefararen Götheborg kommer hem efter en lyckad Europaturné

Fredag den 3 augusti kom Ostindiefararen åter till hemmahamnen i Göteborg. Skeppet har varit ute på en mycket lyckad turné i Europa under sommaren. Närmare 40 000 besökare har varit ombord under skeppets hamnstopp i Holland, Frankrike och Tyskland. Planerna för nästa års seglats är redan i full gång.

Efter sex dygns segling från Bremerhaven i Tyskland så är skeppet snart framme vid hemmahamnen i Göteborg där hon lägger till vid Stenpiren.

Under turnén har skeppet varit huvudattraktion på flera stora festivaler runt om i Europa, bland annat som invigande skepp på Les Tonnerres de Brest, ett av Europas största maritima evenemang.

– Ostindiefararen Götheborg har fått en fantastisk uppmärksamhet ute i Europa med rikstäckande TV-sändningar från skeppet i både Frankrike och Tyskland. Närmare 40 000 personer har varit på besök ombord, vilket verkligen bekräftar att Ostindiefararen Götheborg är ett helt unik skepp med enorm potential, säger Håkan Beskow, vd för Svenska Ostindiska Companiet.

– Vi har redan nu fått förfrågningar och skrivit avtal med städer runt om i Europa för 2013, så nästa år räknar vi med en längre turné på cirka fyra månader och det är bara början, säger Håkan Beskow.