22 augusti, 2012

Multi Cup dominerade Tjörn Runt – Samsung Challenge vann flerskrovsklassen

Västkusten bjöd på blåsiga och regniga förutsättningar i Tjörn Runt. Ett väder som passade Multi Cups deltagare av båttypen SeaCart26 riktigt bra. I flerskrovsklassen vann Samsung Challenge och resterande två deltagare i Multi Cup landade tvåa respektive trea. De placerade sig därmed bättre än OS-guldmedaljören i Starbåt Fredrik Lööf som drabbades av dramatik ombord.

I flerskrovsklassen fanns 18 båtar på startlinjen och av dessa var naturligtvis guldmedaljören från OS, Fredrik Lööf, storfavorit. Lööfs M32 tog ledningen och satsade stort för vinst. Men en miss i en manöver gjorde att katamaranen välte och först 15 minuter senare kunde fortsätta racet.

Klabbe Nylöfs team, Samsung Challenge, kunde efter ett blött race ta plats högst upp på prispallen i klassen med sin nya SeaCart26 genom att ta sig runt på beräknad tid 03:45:36. Klabbe Nylöf som fortfarande har rekordet som snabbaste båt runt Tjörn:

– Det är kul att ha det befintliga rekordet i Tjörn Runt med min förra båt HiQ, men det är nästan ännu roligare att vara en av de mista båtarna i klassen och ändå ha den snabbaste korrigerade tiden runt Tjörn i år.

Multi Cup körde sitt femte Grand Prix i Tjörn Runt och dominerade klassen genom att de övriga deltagarna i klassen, Calle Hennix team: SeaCart Allstar Team och Martin Strömbergs team placerade sig tvåa respektive trea i klassen.

Kappseglingsschema 2012
Grand Prix 1 Stockholm, Sandhamn 9-10 juni
Grand Prix 2 Stockholm, Big Boat Race, Nacka Strand, 16-17 juni
Grand Prix 3 Stockholm, ÅF Offshore Race, 29-30 juni
Grand Prix 4 Lysekil, 6-11 augusti
Grand Prix 5 Tjörn, 18 augusti
Grand Prix 6 Nynäshamn, 25 augusti
Grand Prix 7 Nynäshamn, 15-16 september
Grand Prix 8 Stockholm Sailing Grand Prix Riddarfjärden, 22-23 september

https://www.facebook.com/MultiCup