11 augusti, 2012

Andra raka segern för Camilla Ulrikkeholm i Lysekil

Titelförsvarande danskan Camilla Ulrikkeholm har gjort det igen. Efter rafflande seglingar i lördagens perfekta förhållanden i Lysekil Women’s Match, säkrade hon finalsegern genom 2 – 0 mot Alexa Bezel. Det resultatet visar dock inte hur hårt motstånd det schweiziska stjärnskottet faktiskt bjöd:

– Nej, vi hade verkligen svårt att rå på Alexa, hon seglade fint. Men vi vann, och nu känns det riktigt dejligt, jublar en strålande glad Camilla Ulrikkeholm, som fick ta emot publikens hyllningar från berget i Kyrkeviksbuktens naturliga arena.

– Vi har överraskat oss själva, erkänner en måttligt besviken Alexa Bezel. Det här var vårt första stora evenemang, så vi visste ju inte alls vad vi kunde förvänta oss. Det är förstås tråkigt att förlora finalen, men vi får se det som att vi har vunnit andraplatsen.

För Marie Björling Duell från Göteborgs Kungliga Segelsällskap blev holländska Mandy Mulder en för svår motståndare i matchen om tredje pris. Redan i en intensiv sekvens före starten lyckades Mulder pressa svenskan över linjen för tidigt, och när Marie sedan tvingades vända för att starta om kändes matchen redan avgjord. Den svenska båten gjorde visserligen tappra försök att komma ikapp, men lyckades ändå inte:

– Att bli fyra känns alltid snöpligt, men vi gav i alla fall Camilla en ordentlig fight om finalplatsen, säger Marie och syftar på semifinalen som krävde fem matcher för att till sist avgöras till danskans fördel.

Ännu tuffare var det i semifinalmötet mellan Bezel och Mulder, som gick till sex matcher för att en finalist skulle kunna koras. Det berodde på att holländskan inledde första matchen med att krascha rakt in i sidan på Bezels båt, och därför tilldömdes både två straffsvängar och dessutom ett poängavdrag. Det är konsekvensen när domarna bedömer att man inte gör allt man kan för att undvika kollision.

Camilla Ulrikkeholm tycker att hennes vecka i Lysekil blev svårare och svårare, i takt med att motståndarna kom in i den båt som hon själv seglar till vardags hemma i KDY i Skovshoved.

– Våra manövrer var hela tiden bättre, men de andra närmade sig. Och när vi inte hade det taktiska spelet helt klart för oss blev det tufft, analyserar hon.

– Vi saknar en bra sparringpartner hemma, så vi får träna mycket själva. Killarna vill inte segla mot oss längre för vi vinner bara hela tiden, skrattar hon.

Marie Björling Duells återkomst till matchracingscenen gav henne och besättningen mersmak.

– Vi har väldigt roligt tillsammans ombord och känner att vi inte har så långt upp till den absoluta toppen. Jag är mycket tacksam mot familjen att jag får hålla på med det här, säger fyrabarnsmamman och nämner att det går en tävling i Danmark om några veckor…

Slutresultat i Lysekil Women’s Match 2012. Placering/namn/nationalitet/prispengar:
1. Camilla Ulrikkeholm, DEN, 100 000 SEK 2. Alexa Bezel, SUI, 47 000 SEK 3. Mandy Mulder, NED, 39 000 SEK 4. Marie Björling Duell, SWE, 31 000 SEK 5. Caroline Sylvan, SWE, 27 000 SEK 6. Sally Barkow, USA, 24 000 SEK 7. Silvia Roca Mata, ESP, 19 000 SEK 8. Petra Kliba, CRO, 13 000 SEK 9. Anna Kjellgren, SWE, 0 SEK

Semifinalresultat i Lysekil Women’s Match 2012:
Marie Björling Duell, SWE – Camilla Ulrikkeholm, DEN 2 – 3 Mandy Mulder, NED – Alexa Bezel, SUI 2 – 3

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem. Midroc, Phonera, Musto, Svitzer och Liros är partners och Lysekils Kommun värdstad.

Radiofrekvens: Mix Megapol 101,5 direktsänder tävlingarna lokalt under hela evenemanget.

www.lysekilwomensmatch.se
http://www.facebook.com/lysekilwomensmatch

Bilden:
Camilla Ulrikkeholm, Danmark, vid fredagens seglingar. Klar för semi-final på lördagen. Foto: Dan Ljungsvik/LWM.