2 augusti, 2012

SM i Drake – 36 båtar startar i Nynäshamn 2-5 augusti

Årets tredje Grand Prix i Audi Dragon Cup startar i helgen. Det är SM som står på tur och i år är tävlingen lagd som en del i Jubileumsregattan för OS 1912 i Nynäshamn. Tävlingen är även öppen för andra nationer. Danska och finländska båtar kommer därför också stå på startlinjen. Men de får tufft motstånd, förra årets SM-vinnare har redan vunnit Grand Prix 2 och har fullt fokus på att vinna tävlingen.

Nynäshamn är seglingsarenan för Grand Prix 3 och tävlingen är en del av Jubileumsregattan för OS. 1912 hölls de olympiska seglingstävlingarna i Nynäshamn och till minne av detta anordnas i år en stor regatta. Audi Dragon Cup är en del av detta evenemang och Grand Prix 3 som även är årets SM i Drake tar plats på området 2-5 augusti.

Förra årets SM-vinnare, Team Ming, med Jacob Wallenberg som skipper, visade i årets andra Grand Prix i Marstrand att de inte slagit av på takten för i år. De berättar att de har fullt fokus på att försvara sin SM-titel och kommer satsa hårt för vinst.

På torsdagen hålls ett Tune Up Race och på fredagen 3 augusti sätter SM-tävlingen igång på allvar. Tävlingen fortsätter på lördagen och söndagen är reservdag. Utgångspunkten för tävlingen är vid Nynäshamns Segelsällskap på Strandvägen 26 i Nynäshamn. Tävlingen hålls i så landnära vatten som vädret tillåter.

Whyshore delger hela cupens händelser med foton, filmintervjuer, filmklipp från racen och resultatlistor under hela tävlingen. Gilla tävlingen på facebook för att få senaste nytt: https://www.facebook.com/AudiDragonCup

Mer information om cupen finns här: http://www.audidragoncup.se.

Kappseglingsschema 2012

Grand Prix 1 Saltsjöbaden 2-3 juni
Grand Prix 2 Marstrand 16-17 juni
Grand Prix 3 Nynäshamn Svenskt Mästerskap i Drake 2-5 augusti
Grand Prix 4 Båstad Nordiskt Mästerskap 24-26 augusti
Grand Prix 5 Stockholm Sailing Grand Prix på Riddarfjärden 21-23 september