29 juli, 2012

Premiär för Hallberg-Rassy 55 i januari 2013

Svenska Hallberg-Rassy 55 kommer att ha premiär på världens största båtmässa, boot Düsseldorf i Tyskland 19-27 januari 2013. Redan på Öppna Varv på Orust finns en chans till en första smygtitt på 55:an.

Nya Hallberg-Rassy 55 anknyter till den enligt varvet stora framgången med Hallberg-Rassy 64, med mängder av naturligt ljus genom de stora härdade glasrutorna i salongen, genom de fyra skrovfönstren och de sju flushmonterade skylightluckorna. Av dessa finns tre skylights i salongen. Vitlackade träpaneler i salongsalkoverna bidrar ytterligare till den inbjudande luftighets- och ljuskänslan.

Jämfört med Hallberg-Rassy 54, har nya 55:an längre sittbrunn, så mycket som 30 cm längre. Rorsmanssitsen är lite upphöjd som på Hallberg-Rassy 64. Överbyggnaden är lägre i framkant och mer kilformad, och mer elegant än på 54:an.

Liksom på Hallberg-Rassy 64 är det inte nödvändigt med något garage för skjutluckan till nedgången. Även det bidrar till det rena utseendet på däck. Överdelen av sidopanelen till vindrutan är lite kurvad, som på nya 412. Styrpiedestalen har plats för “allt”, med mängder av knappar och en 14 tums plotter.

Förutom bekvämligheten med begreppet knappsegling som på en Hallberg-Rassy, kommer den nya modellen även att erbjudas med tryckknappsopererad kick och akterstagssträckare, bog- och häckpropellrar samt fram- och backgående försegelvinschar.

Båten byggs med inbyggd storartad komfort för en liten besättning, och har en osedvanligt ljus och inbjudande inredning.

Första båten kommer att vara i produktion under Öppet Varv 24-26 augusti 2012, då det finns chans till en första smygtitt.

Info: www.hallberg-rassy.com