20 juli, 2012

50 fots RIB från Rupert tender till 100 fots yacht från Wally

Svenska Rupert har levererat en 50-fots RIB som tender till S/Y Indio, en 100-fots Wally yacht. Wally är npgra av de designmässigt och tekniskt mest avancerade båtar som produceras idag och en föfegångare för många andra varv. RIB:en är 15,5 m lång och försedd med dubbla dieselmotorer på 800 hk styck samt vattenjet.

Denna 50-fots yacht tender, döpt till ”Indi Jones” är baserad på Rupert 50 Wheel House. Akterdäcket är förlängt och anpassat till kundens specifikationer. Interiör och exteriör håller yachtstandard. Båten är lackerad med Awlgrip och färgmatchad med moderfartyget S/Y Indio.

”Indi Jones” är trustad med ett avancerat navigationssystem, luftkonditionering, water maker, ismaskin och alla bekvämligheter som behövs för en yachttender i den här klassen. För att bistå moderfartyget finns också en integrerad bränsleöverföringsstation på akterplattformen. Den stora arbetsytan på akterdäck kan lätt omvandlas till en stor solbädd eller social yta med integrerat soltak.

Dubbla MAN 800 hk motorer kopplade till Rolls Royce/Kamewa vattenjetaggregat ger båten ett fartområde på 45 till 49 knop. Det nya styrsystemet ROCCS från Rolls Royce/Kamewa gör att manövrering är mycket enkel och snäva girar är bekväma med trimplanen som är integrerade i styrningen.

Nu är “Indi Jones” på väg till Newport, Rhode Island i USA, för att assistera “Indio” i Newport Bucket Regatta i augusti.

Tekniska specifikationer:
Längd: 15.5 m
Bredd: 3.99 m
Vikt torr: 13 ton
Bränsletank: 2000 liter
Fart: 45 – 49 knop
Motorer: 2 x MAN R6-800 hk
Vattenjet: Rolls Royce/Kamewa FF 37
Vattentank: 150 liter
Kojer: 4 to 6
Info: http://www.rupertmarine.com/sv/tender.asp