17 juli, 2012

Göteborg blir värd för World Yacht Racing Forum 2012

Göteborg har fått det hedersamma uppdraget att stå som värd för årets upplaga av ”World Yacht Racing Forum”. Det meddelar Informa Yacht Group som organiserar detta årligen återkommande event. Två-dagarskonferensen kommer att hållas på Clarion Post Hotel 11-12 december 2012.

Forumet kommer också att innehålla symposiet ”Yacht Racing Design & Technology” som arrangeras samtidigt. Tidigare har World Yacht Racing Forum arrangerats i Cascais, Portugal och i Monaco. Men enligt projektledaren James Gardwell är målsättningen att flytta arrangemanget till olika städer från år till år.

– Eftersom vi är en global sport så är det viktigt att olika städer får chansen att arrangera World Racing Yacht Forum, samtidigt som våra delegater får besöka nya städer och platser. Det finns ett stort intresse för kappsegling i norra Europa och Göteborg har stolta traditioner att arrangera stora kappseglingsevent som exempelvis Volvo Ocean Race. Det är en fantastisk stad och vi ser fram mot att komma dit i december, säger James Gardwell..

Beslutet att flytta forumet till Göteborg har stöttats av både Göteborgs stad och av Clarion Post Hotel. Clarion Post öppnades i januari 2012 efter en renovering och modernisering av det gamla posthuset från 1920-talet.

Jan Torstenson, VD för eventmarketingbyrån Brandspot, har varit den som jobbat aktivt för att få evenemanget till sin hemstad. Brandspot kommer tillsammans med Informa att arrangera evenemanget i Göteborg.

– Vi är verkligen glada över att Göteborg blivit utsett till värdstad för World Yacht Racing Forum. Det är ett mycket respekterat event för den professionella kappseglingsindustrin. Och jag är övertygad om att samtliga delegater och sponsorer kommer att imponeras av den gästfrihet som Göteborg och dess invånare kan erbjuda, säger Jan Torstenson.

Årets World Yacht Racing Forum kommer att innehålla två fullmatade dagar med presentationer, paneldiskussioner och runda bordssamtal där angelägna frågor inom kappseglingsindustrin kommer att behandlas. På kvällarna kommer sociala sammankomster att arrangeras där branschkollegor kan nätverka och träffa nya affärskontakter under mer lättsamma former.

Ett komplett konferensprogram kommer att finnas tillgängligt i slutet av juli på www.worldyachtracingforum.com