16 juli, 2012

Årets första SM-tävling för Jetski hålls i Norge

Nu har SM-serien för Jet Ski startat upp för säsongen. Det är ett historiskt år för Jet Ski sporten, som i år faktiskt firar 25-årsjubileum i Sverige. Det är också första gången som en SM tävling körs utomlands, man kör i Fagernes i Norge. Det är tyvärr ont om svenska arrangörer men gott om svenska förare, så detta var lösningen i år för att anordna årets första SM tävling.

Fagernes ligger ett par timmars körväg nordväst om Oslo. Ett naturskönt campingområde blir denna helg ”invaderad” av massa glada Jet Ski åkare. Här har man också fina vattendrag, så förutsättningarna är perfekta.

Nästan ”alla” svenskar var på plats. Alltifrån ungdomarna från Orust upp till våra främsta Jet Ski förare som Pontus Andersson, ordföranden Eric Jakobsson och hela Borgströms samt Örtendahls klanerna. Runabout essen Kristian Stenborg, Johan Johansson som utmanas av bland andra Carl Falkbrandt. Förutom alla svenska förare så fanns lika många norska förare på plats, totalt var det 90 anmälda förare.

Världsmästaren Jessica Borgström från Orust vann Ski Ladies samt körde in en hedersvärd tredje plats i största klassen, Ski Lite.

Fjolårsmästaren i Ski Veteran, Joakim Pfeffer från Stockholm, vann även i helgen i sin klass. Johan Johansson, Kristian Stenborg och norska esset Christer Sandtorv vann i Runabout klasserna.

Helgens stora vinnare var också norrman, Stian Schjetlein. Han dominerade i Ski Lite och Ski GP.

Nästa SM tävling går nu tillbaka till Sverige, Orust och Henån är platsen för nästa jetski tävling i SM serien den 10-11 augusti.

Men vill man inte vänta så blir det redan nu den 19-21 juli ytterligare en tävling i samband med Fryksta festivalen i Kil.

Info: www.svera.org