11 juli, 2012

Ny och mindre version av Beneteau Barracuda

När Beneteau lanserade sin nya båt, Barracuda 9, fick den stor uppmärksamhet. Tack vare båtens unika mångsidighet har den nya modellen mottagits entusiastiskt över hela världen och i september 2012 utökas serien med en ny båt – Barracuda 7.

Efter noggrann planering av designen på Barracuda 7 har båten fått en stilren och rymlig styrhytt och ett däck fullt av smarta idéer. Båten är avsedd för enkelmontage och med en motor från 150-200hk gör den upp till 35 knop. Barracuda 7 har precis som Barracuda 9 flera olika användningsområden och fungerar perfekt för allt ifrån fiske och nöje till transport.

Lättanvänd och stabil Den grundläggande skorvdesignen gör att Barracuda 7 är en stabil och sjöduglig båt i alla väder. Tack vare skrovkonstruktionen skär båten rakt igenom vågor och det finns även stora utrymmen att röra sig fritt uppe på däck.

Båten är utrustad med tre låsutrymmen som bland annat kan användas för fisksump och på båtens högra sida finns en ankarbox. Båtens bredd på 2,75meter, som bara den är unik för en 6,5meters motorbåt, gör att det är ovanligt lätt att gå runt båten och friborden på 60cm gör den väldigt säker. Till alla fiskefantasters stora glädje, får det på instrumentpanelen plats en 10” plotter/ekolod. Styrhytten har två skjutdörrar, är komfortabel och det finns gott om utrymme för både förare och passagerare. Alla ytor i styrhytten är av högglans och i taket är en skjutlucka monterad, vilket gör att hela interiören badar i ljus och det bidrar till att hytten känns ännu rymligare.

Barracuda 7:s layout ger utrymme för ett pentry med diskho, spis, kyl och förvaringsutrymmen. Barracuda 7 har även en främre kabin med dubbla sovplatser och en separat toalett för maximal komfort. Värmare till styrhytten finns som tillval.

Premiärvisning Barracuda 7 kommer att visas både på Öppna Varv, 24/8-26/8 samt den flytande båtmässan i Gustavsberg, Allt På Sjön 31/8-2/9. På Öppna varv blir det faktiskt världspremiär!

Priset är ännu inte klart men förväntas vara det i månadsskiftet juli/augusti.

Originalutrustning och tillval:
– Skjutdörrarna gör att styrhytten är tillgänglig från båtens båda sidor.
– Akterdäck har en öppen planlösning och det finns sittplatser för upp till sju personer.
– En bänk på akterdäck går att plocka bort för att skapa mer yta.
– Det finns ett stort ankarutrymme i fören och tack vare den delade pulpeten är det enkelt och säkert att stiga ombord och av båten.
– Fören är rymlig vilket gör det möjligt att montera solstolar (tillval).
– Möjlighet att montera en badbrygga (tillval).

Teknisk info:
Längd: 7,14m
Skrovlängd: 6,44m
Bredd: 2,68m
Vikt: 2050kg
Tankkapacitet: 200 L
Vattenkapacitet: 100 L
Rekommenderad motoreffekt: 150 hk

Info: www.kgk.se