6 juli, 2012

Hyundaibåten blev snabbaste båt i årets Gotlandrace

Det gick som planerat. Vindarna låg rätt och den 100 fot långa båten kunde hålla rätt strategi genom hela racet. De var snabbast och vann nästan. Det blev en andraplats i klassen och teamet var mycket nöjda med hela racet.

På 31 timmar, 39 minuter och 2 sekunder tog sig Hyundai runt banan i ÅF Offshore Race. Efter att tävlingsledningen räknat om tiden enligt ett handikappsystem fick Hyundai den korrigerade tiden 63h 54 m och 8 s vilket gav teamet en andraplats i sin klass.

Super Maxi 100 är trots sina 35 ton, bevisligen smidig och snabb. Man passerade förbi båt efter båt under racet och kom in som snabbaste båt bland alla deltagare. Naturupplevelsen var fantastisk även för den vane seglaren och glädjen höll även den hela vägen in till målet i Sandhamn.

– Vi har haft ett riktigt bra race med superbra team ombord. Vädret har varit lätt att bygga seglingsstrategi på och vi har haft en kanonbra upplevelse. Jag är jättenöjd! säger Klabbe Nylöf som var rorsman ombord.

Klabbes Whyshoreteam kunde tillsammans med Bertil Söderberg, Pelle Petterson och resterande besättning och gäster, dra fördel av båtens storlek alla de 353 Nautiska Milen. Ett lyckat samarbete som sannolikt kommer att upprepas.