3 juli, 2012

Ny modell från Galeon: 390 Hard Top sports cruiser

Det polska motorbåtsvarvet Galeon ligger i framkant när det gäller att ta fram nya båtmodeller. Det allra senaste är denna Galeon 390 Hard Top sports cruiser, som är ett resultat av varvets samarbete med designern Tony Castro.

Båten har en mycket typisk och ganska spetsig profil i kombination med långdragna linjer. Tony Castro är känd för ganska aggressiv design, vilket märks även på den här båtmodellen.

Båten har två väl tilltagna öppningar med soltak, vilket tillåter ljus och solvärme att komma in i båten. Det ena soltaket är ovanför cockpit, det andra ovanför föraren. Båten har även nedfällbara och öppningsbara sidorutor, som gör att känslan av nästan öppen båt ökar och ger besättningen skydd om vädret blir sämre.

Cockpit är placerad i aktern och har ett unikt 5-i-1 sittutrymme som passar bra för gemenskap och middagar ombord. Galeon framhåller den här lösningen som unik på marknaden.

Båten har vidare en komfortabel dinette och pentry samt en förarplats med gott om utrymme. Hä finns även olika möjligheter för kunder att anpassa lösningen efter sina egna behov.

Under däck finns möjligheter till upp till tre kabiner med separat toalett och dusch. Förkabinen är särskilt väl tilltagn och ljus med en integrerad lucka.

Båten finns med såväl axeldrift som med Z-Drives och ett antal olika motoralternativ. Den finns även med joystick och båten kommer att levereras fullt utrustad med elektronik från Raymarine.

Tekniska specifikationer:
Längd: 11,7 m
Bredd: 3,8 m
Djupgående: 0,8 m
Info: www.galeon.se