30 juni, 2012

Samsung och Pelle P seglar 100-fotaren Super Maxi 100 runt Gotland

I helgens seglarfest med start på Strömmen, seglar Bertil Söderberg och Team Samsung Challenge med Klabbe Nylöf som förstärkning i tvådygnsregattan. Ombord är man 30 till antalet varav hälften är gäster.

Det är på söndagen klockan 11.00 som den stora Super Maxi 100 startar från Strömmen med fullt fokus på att gå först i mål.

– Det ser bra ut vädermässigt, det blir bra förutsättningar och vi kommer gå i mål på under två dygn. Målet är att vara först men konkurrensen är hård. Med båtar som startar ett dygn före så gäller det att segla väl och göra rätt strategiska beslut på den nya korta banan runt Gotland. Vi kommer att få jobba hårt men jag ser att vi har alla förutsättningar för att lyckas, berättar Klabbe Nylöf.

Teamet har 15 personer i besättning och 15 gäster ombord. Bland annat är legendaren Pelle Pettersson med och seglar. Några av gästerna är vana seglare andra är debutanter i seglingssammanhang.

– Vi har en fantastisk båt, den vill vi gärna dela med oss. Gotland-regattan är en fantastisk naturupplevelse dessutom. Det vore synd att bara låta ett litet team få njuta av detta, säger Bertil Söderberg ägare till båten. Bertil tycker också att det är ett lyft för racet att starta mitt i Stockholm istället för i Sandhamn.

– Det gör att det kommer mer folk och blir ett bättre race.

Havskappseglingen är 353 Nautiska Mil lång och tar 1,5-3 dygn att segla. Super Maxi 100 är en utpräglad havskappseglingsbåt och passar perfekt för ändamålet.

Med sin 40 meter höga mast och kapacitet för 950 kvadratmeter stora segel kan båten göra upp till 30 knop.